Restaurant - Catering Świąteczny
Świąteczne menu cateringowe
Przystawki zimne rybne i mięsne półmis (ok. 6 porcji)
-
szczupak faszerowany w galantynie ............................................................... 65,00zł
-
łosoś w sosie krewetkowym .......................................................................... 75,00zł
-
ryby w galarecie (filety): sandacz lub pstrąg łososiowy ..................................... 65,00zł
-
tatar z łososia z jajkiem przepiórczym, kaparami i kawiorem ............................ 75,00zł
-
kompozycja ryb pieczystych (filety):
dorsz atlantycki, pstrąg tęczowy, okoń morski ................................................. 65,00zł -
kompozycja śledzi: korzenne, zawijasy francuskie ........................................... 45,00zł
-
oryginalne matiasy w oliwie z cebulką i tłuczonym pieprzem ............................. 65,00zł
-
kompozycja mięs przekąskowych:
polędwiczka po burgundzku, kotleciki prowansalskie, roladki ze schabu ............. 65,00zł
-
wyborny pasztet mięsny, sos żurawinowy.......................................................45,00zł/ 1szt.
-
pasztet z selera wega ................................................................................. 45,00zł/ 1szt.
-
kaczka faszerowana w maladze ....................................................................... 55,00zł
-
polędwiczka ze szparagami w galarecie ............................................................ 49,00zł
-
indyk w sosie kaparowym ................................................................................ 49,00zł
-
paszteciki z kapustą i grzybami ................................................................... 28,00zł/ 1kg
-
krokiety z kapustą i grzybami ....................................................................... 8,00zł/ 1szt.
-
pierogi z kapustą i grzybami ......................................................................... 2,50zł/ 1szt.
-
pierogi ruskie ............................................................................................... 2,50zł/ 1szt.
Sosy zimne do przekąsek
-
czosnkowy ............................................................................................... 9,00zł/ 200ml
-
koperkowo-chrzanowym ............................................................................. 9,00zł/ 200ml
-
kaparowy ................................................................................................. 11,00zł/ 200ml
-
krewetkowy .............................................................................................. 12,00zł/200ml
Sałatki
-
sałatka krabowa na cykorii ......................................................................... 58,00zł/ 1kg
-
sałatka ravioli ............................................................................................ 62,00zł/ 1kg
-
sałatka jarzynowa ...................................................................................... 45,00zł/ 1kg
Zupy
-
barszcz czerwony ........................................................................................ 25,00zł/ 1litr
-
zupa leśna z suszonych grzybów .................................................................. 40,00zł/ 1 litr
-
rybna na rosole z ryb mieszanych ................................................................. 40,00zł/ 1 litr
Dania ciepłe rybne i mięsne
-
filet z okonia morskiego w sosie z leśnych grzybów.......................................14,00zł/ 1 por.
-
filet z dorsza w sosie porowym ................................................................... 17,00zł/ 1por.
-
sandacz lub łosoś w sosie cytrynowo-maślanym...........................................21,00zł/ 1por.
-
zrazy z szynki .......................................................................................... 10,00zł/ 1por.
-
zrazy wołowe ............................................................................................ 16,00zł/ 1por.
-
Devolaile z masłem .................................................................................... 8,00zł/ 1szt.
-
warkocze z polędwiczek z leśnymi grzybami.................................................15,00zł/ 1por.
-
kaczka faszerowana na modrej kapuście.......................................................13,00zł/ 1por.
-
Kaczka pieczona w całości z jabłkami i pomarańczą ......................................89,00zł/ 1 szt.
-
modra kapusta zasmażana ze śliwkami ....................................................... 30,00zł/1 kg
Ciasta
-
strucel makowy z bakaliami i maślaną kruszonką....................................115,00zł/ 1 szt.
-
ciasto serowe z czekoladą ................................................................... 48,00zł/ 1kg
-
sernik tradycyjny ................................................................................. 48,00zł/ 1kg
-
tort bezowy z advocatem na maśle irlandzkim.......................średni – 145zł/ duży – 165zł
Pobierz menu w pliku .pdf
e-mail:rzemyk@use.pl