Catering Świąteczny

Catering Świąteczny

Świąteczne menu cateringowe Przystawki zimne rybne i mięsne półmis (ok. 6 porcji) szczupak...

Catering Świąteczny

Restaurant - Catering Świąteczny


Świąteczne menu cateringowe

Przystawki zimne rybne i mięsne półmis (ok. 6 porcji)

  • szczupak faszerowany w galantynie ............................................................... 65,00zł

  • łosoś w sosie krewetkowym .......................................................................... 75,00zł

  • ryby w galarecie (filety): sandacz lub pstrąg łososiowy ..................................... 65,00zł

  • tatar z łososia z jajkiem przepiórczym, kaparami i kawiorem ............................ 75,00zł

  • kompozycja ryb pieczystych (filety):
    dorsz atlantycki, pstrąg tęczowy, okoń morski ................................................. 65,00zł

  • kompozycja śledzi: korzenne, zawijasy francuskie ........................................... 45,00zł

  • oryginalne matiasy w oliwie z cebulką i tłuczonym pieprzem ............................. 65,00zł

  • kompozycja mięs przekąskowych:

    polędwiczka po burgundzku, kotleciki prowansalskie, roladki ze schabu ............. 65,00zł

  • wyborny pasztet mięsny, sos żurawinowy.......................................................45,00zł/ 1szt.

  • pasztet z selera wega ................................................................................. 45,00zł/ 1szt.

  • kaczka faszerowana w maladze ....................................................................... 55,00zł

  • polędwiczka ze szparagami w galarecie ............................................................ 49,00zł

  • indyk w sosie kaparowym ................................................................................ 49,00zł

  • paszteciki z kapustą i grzybami ................................................................... 28,00zł/ 1kg

  • krokiety z kapustą i grzybami ....................................................................... 8,00zł/ 1szt.

  • pierogi z kapustą i grzybami ......................................................................... 2,50zł/ 1szt.

  • pierogi ruskie ............................................................................................... 2,50zł/ 1szt.


Sosy zimne do przekąsek

  • czosnkowy ............................................................................................... 9,00zł/ 200ml

  • koperkowo-chrzanowym ............................................................................. 9,00zł/ 200ml

  • kaparowy ................................................................................................. 11,00zł/ 200ml

  • krewetkowy .............................................................................................. 12,00zł/200ml

Sałatki

  • sałatka krabowa na cykorii ......................................................................... 58,00zł/ 1kg

  • sałatka ravioli ............................................................................................ 62,00zł/ 1kg

  • sałatka jarzynowa ...................................................................................... 45,00zł/ 1kg

Zupy

  • barszcz czerwony ........................................................................................ 25,00zł/ 1litr

  • zupa leśna z suszonych grzybów .................................................................. 40,00zł/ 1 litr

  • rybna na rosole z ryb mieszanych ................................................................. 40,00zł/ 1 litr

Dania ciepłe rybne i mięsne

  • filet z okonia morskiego w sosie z leśnych grzybów.......................................14,00zł/ 1 por.

  • filet z dorsza w sosie porowym ................................................................... 17,00zł/ 1por.

  • sandacz lub łosoś w sosie cytrynowo-maślanym...........................................21,00zł/ 1por.

  • zrazy z szynki .......................................................................................... 10,00zł/ 1por.

  • zrazy wołowe ............................................................................................ 16,00zł/ 1por.

  • Devolaile z masłem .................................................................................... 8,00zł/ 1szt.

  • warkocze z polędwiczek z leśnymi grzybami.................................................15,00zł/ 1por.

  • kaczka faszerowana na modrej kapuście.......................................................13,00zł/ 1por.

  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami i pomarańczą ......................................89,00zł/ 1 szt.

  • modra kapusta zasmażana ze śliwkami ....................................................... 30,00zł/1 kg

Ciasta

  • strucel makowy z bakaliami i maślaną kruszonką....................................115,00zł/ 1 szt.

  • ciasto serowe z czekoladą ................................................................... 48,00zł/ 1kg

  • sernik tradycyjny ................................................................................. 48,00zł/ 1kg

  • tort bezowy z advocatem na maśle irlandzkim.......................średni – 145zł/ duży – 165zł


Pobierz menu w pliku .pdf

 


Dostawa potraw świątecznych we wigilię w godz. 9.00 – 13.00

Zadzwoń i zamów
Tel. 58 686 27 42,   605 424 622,    58 680 04 68
e-mail:rzemyk@use.pl

 
derwi.pl
© Restauracja Rzemyk - Restauracja Kościerzyna, Catering Pomorskie